Oktober wordt ontsierd door heel wat ongevallen. Bij het oversteken van de weg in Laakdal wordt een bejaarde fietser van 92 jaar door een auto gegrepen. De fietser overleeft de klap niet.

Een 34-jarige loonwerker valt in een bouwput van 3 meter diep wanneer hij met zijn hakselaar vastrijdt en hulp gaat zoeken in een boerderij in Geel. De man komt er met verschillende breuken vanaf.

In Geel wordt de 49-jarige Sefanie Ehrhardt vermist. Een vlucht voor een politiecontrole eindigt voor een Nederlander met zijn wagen tegen de gevel van een woning in Turnhout.

In Westerlo wordt er massaal gejogd voor Cunina. Nathalie Meskens is er ambassadrice van. Dieven breken binnen bij muziekbedrijf Roland in Oevel en stelen voor meer dan 100.000 euro aan instrumenten. Eén van de inbrekers laat zijn naam achter. De politie kan zes mannen oppakken en een deel van de buit terugvinden. 

In Geel sluit het stadsbestuur De Halle, het café naast de toeristische dienst van de stad. De uitbater kwam de voorwaarden uit het contract met de stad Geel niet na. 

Cock's Vleeswaren uit Sint-Niklaas neemt alle aandelen van Dela in Poederlee over. De overname heeft geen gevolg voor de tewerkstelling. 't Hoeveke in Westerlo krijgt al voor de 7e keer dieven over de vloer.

Het cc 't Schaliken start met Boke Hertals, optredens tijdens de middag in de foyer van cc 't Schaliken met een gratis boterham er bovenop. 

Een 15-jarige scholier uit Grobbendonk wordt op de Industrieweg in Grobbendonk meegesleurd door een vrachtwagen. De jongen overleeft dankzij zijn dikke rugzak met boeken.

In Geel wordt het voormalige rusthuis Onze-Lieve-Vrouw afgebroken. In een dierenzaak in Olen  neemt de politie 4 krokodillen in beslag. In Westerlo start de aannemer met de bouw van het project Terlinden. Hierin worden aan de Grote Markt een AD Delhaize, 36 flats en 5 andere winkels gebouwd. 

Buren van de Mechelsetraat in Oevel klagen over de verkeersveiligheid in hun straat. In Turnhout overlijdt Paul Versteylen van De Stadslijst. Op de Noord-Brabantlaan in Turnhout rijdt een bestelwagen tegen een geparkeerde vrachtwagen. De passagier in de bestelwagen overleeft de klap niet. 

In Herentals heeft een postbode verkiezingsstress. Hij dumpt een deel oproepbrieven voor de verkiezingen gewoon in 1 brievenbus. In Turnhout wordt een vader verdacht van het doodslaan van een baby.

Bij dagbladhandel De Joma in Rijkevorsel stelen dieven tabak en geld. De politie valt binnen in een vermeend drugpand in Geel en pakt 6 verdachten op: drie minderjarigen en drie meerderjarigen. De ziekenhuizen van Geel en Mol fuseren en worden Algemeen Ziekenhuis Erica.  

In heel wat gemeenten in de Kempen worden er zieke bomen gekapt. In Herentals sluit de gekende zaak De Zilvervos. In Heultje voeren inwoners actie voor mee busvervoer.

Net voor de verkiezingen in Geel houdt Tom Vervoort (CD&V) het voor bekeken. De firma Fabory in Oevel krijgt enkele malen het bezoek van inbrekers. DTL schrijft zijn 2000e cursist in.

De verkiezingen van 14 oktober zorgen voor een hele aardverschuiving in de Kempen. De N-VA wordt sterker dan ooit. In Herentals wordt N-VA  (8 zetels) meteen zo groot als CD&V (8) en Sp.a. (8).  In Geel wordt Vera Celis (N-VA) burgemeester.

In Turnhout start een proefproject waarbij postbodes ook boodschappen brengen.

Op de stationsparking in Herentals dreigt een verlichtingspaal op een bovenleiding van het spoor te vallen. De brandweer van Herentals ruimt de paal vakkundig op.

Bij Sumitomo op Beverdonk in Grobbendonk worden voor het distributiecentrum 25 orderpickers en 5 heftruckchauffeurs aangeworven. Chocolatier Dave Van Luyck van Valenza in Herentals gaat zijn lekkernijen presenteren op de Belgische ambassade in Parijs.

In Oevel zorgt een brand bij Lubrizol voor hevig rookontwikkeling. Het Shoppingpark Olen moet ontruimd worden. Vijf kleuters en de kleuterjuf van de freinetschool in Balen  worden tijdens een uitstap naar een bos gestoken door wespen.

In Mol opent de eerste winkel van Albert Heijn de deuren. Later volgt ook de opening van een vestiging in Olen.

Oud-wielrenner Ward Sels uit Vorselaar geraakt zwaargewond bij een val met de fiets in Schilde.

Keurslager Stessens uit Geel wint een nationale prijs voor zijn eigen bereid broodbeleg. Op de E313 in Oevel botsten 3 trucks en een auto. Er valt slechts 1 gewonde. De ravage is groot.

Bij een gevecht in Mol geraakt een parkeerwachter gewond. Een dronken vrouw vernielt met haar wagen de brievenbus en afsluiting van een woning in Kasterlee. Op een appartement aan de Lierseweg in Herentals wordt het levenloze lichaam van een Engelsman gevonden.

In de bossen achter het kasteel Huger in Grobbendonk doekt de politie een illegale party op. Marcel Huybrechts, de 'Schrik van Geel' wordt definitief veroordeeld tot 18 jaar cel.

In Voortkapel wordt met Emiel Helsen de laatste krijgsgevangene van het dorp begraven. De jonge Virginie Engelen uit Olen blinkt uit in Junior Masterchef op VTM.  

Op heel wat kerkhoven worden er in aanloop naar Allerheiligen vernielingen aangericht. Een hoogtewerker raakt in Lier een hoogspanningskabel en zorgt voor een stroompanne in de regio Lier-Vorselaar.

Lea Witvrouwen en Caroline Haverans schrijven een boek over het leven van de actrice met haar twee autistische zonen. Met de Pompoenregatta op de Kleine Nete wordt in Kasterlee de pompoenmaand oktober feestelijk afgesloten. In Hulshout  wordt bij een achtervolging een gangster neergeschoten die eerder die week zijn vriendin had vermoord.

Een defecte pomp zorgt voor heel wat wateroverlast op het industrieterrein Klein Gent in Herentals. Twee gangsters plegen een ramkraak op een tankstation in Hoogstraten. Het totale bedrag van de buit en de schade bedraagt circa 15.000 euro.